Detailed Program



22 April, Monday
08:30 - 09:00     Registration at the House for International Conferences
09:00 - 09:30     Opening of the School and welcome speeches: Mikhail Itkis, Boris Onikiy  AUDIO 
09:30 - 10:20     J. Ferguson. CERN Welcome talk and opening of the AIS part      AUDIO 
10:20 - 11:10     G. Lastra. Coding competition: Introduction      AUDIO 
      Coffee break - 20 min.
11:30 - 12:20     E. Reguero. A Toyota’s manufacturing system in IT      AUDIO 
12:20 - 13:20     Lunch
13:20 - 14:10     A. Avtomonov. Database and SQL Basics      AUDIO 
14:10 - 15:00     R. Titov. Software Quality      AUDIO 
      Coffee break - 20 min.
15:20 - 16:30     R. Titov. Writing a good CV      AUDIO 
16:30 - 17:40     D. Mathieson. Software development with SCRUM      AUDIO 
18:00 - 19:30     Welcome party
     
23 April, Tuesday
09:00 - 09:50     A. Avtomonov. Database performance optimization      AUDIO 
09:50 - 10:40     N. Barrientos Arias. CERN's Agile Infrastructure project      AUDIO 
    Coffee break - 20 min.
11:00 - 11:50     E. Reguero. Scheduling and Cost Control in Project Management      AUDIO 
11:50 - 12:40     I. Zapevalov. User Interface development guidelines for web applications      AUDIO 
12:40 - 13:40     Lunch
13:40 - 14:40     M. Braeger. Introduction to Apache Hadoop      AUDIO 
14:40 - 15:30     R. Buffet. The basics of a data warehouse      AUDIO 
    Coffee break - 20 min.
15:50 - 16:40     D. Kekelidze. Mongo DB and dynamic domains in grails      AUDIO 
16:40 - 17:30     J. Vigen. Best practices for disseminating your scientific works      AUDIO 
     
24 April, Wednesday
09:00 - 09:50     I. Zapevalov. The Basics of Cloud Computing      AUDIO 
09:50 - 10:40     D. Kekelidze. EVM in Dubna      AUDIO 
    Coffee break - 20 min.
11:00 - 11:50     J. Vigen. A few items to be considered when building a digital library      AUDIO 
11:50 - 12:40     R. Buffet. Enhancing data quality in data warehouse      AUDIO 
12:40 - 13:40     Lunch
13:40 - 14:30     M. Braeger. Building high-availability services for big data in Java      AUDIO 
14:30 - 15:20     G. Lastra. Coding competition: How it works
      Coffee break - 20 min.
15:40 - 17:00     Examination on AIS part
17:30 - 19:30     Party
     
25 April, Thursday
09:00 - 10:00     Igor Meshkov. NICA project      AUDIO 
10:00 - 10:30     Andrey Nechaevskiy. Modelling of the information structure for NICA
      Coffee break - 30 min.
11:00 - 12:00     Mikhail Polikarpov. Modelling of QCD, heavy ion collisions, condensed matter physics and protein folding on multiprocessor systems.      AUDIO 
12:00 - 13:00     Tatiana Strizh. Laboratory of Information Technology: plans and prospects      AUDIO 
13:00 - 13:30     Vladimir Korenkov . TIER 1 in Dubna: plans and prospects      AUDIO 
13:30 - 14:30     Lunch
14:30 - 15:00     Nikolay Kutovskiy. Cloud autonomous grid infrastructure for training, research, development and testing taks      AUDIO 
15:00 - 15:30     Ivan Kadochnikov. HADOOP. DATA TRANSFER MONITORING      AUDIO 
      Coffee break - 30 min.
16:00 - 16:30     Maxim Bashashin. AIS at JINR
16:30 - 17:30     Genis Musulmanbekov. OPEN GL
     
26 April, Friday
09:00 - 10:00     Alexey Zhemchugov. ATLAS Computing at JINR      AUDIO 
10:00 - 11:00     Iliya Gorbunov. RDMS CMS Computing      AUDIO 
      Coffee break - 30 min.
11:30 - 12:30     Vladimir Gerdt. Introduction to Quantum Computing      AUDIO 
12:30 - 13:00     Igor Pelevanyuk. Introduction to e-learning      AUDIO 
13.00 - 14.00     Lunch
14:00 - 14:30     D. Mathieson. Coding competition: The Results
14:30 - 16:00     Common discussion and closing
16:00 - 18:00     Dubna City Tour & Visiting of NICA



First Announcement  |  Dubna map  |  Transportation Moscow-Dubna